Raapwerk regio Rotterdam, Gouda en Den Haag

Voor kwaliteit raapwerk bent u bij ons op het juiste adres

Als u raapwerk in uw woning of bedrijfspand wilt aanbrengen, wendt u zich dan tot de professionals van Marton Stukadoorswerk. Al onze stukadoors zijn opgeleid en gekwalificeerd om raapwerk op uw muren en plafonds aan te brengen. Voor meer informatie over deze dienst en hoe het u geld kan besparen, bezoek vandaag nog onze website! Op deze pagina vindt u informatie over wat rap is en hoe het wordt aangebracht. Neem ook gerust contact met ons op als u vragen heeft over onze diensten.

Wat is raapwerk?

Raapwerk is een soort pleisterwerk waarbij een laag mortel of pleister op het plafond of de muren wordt aangebracht om ze vlak, glad en egaal te maken. Stukadoors gebruiken raapwerk vaak om beschadigde muren te repareren. Raapwerk kan tot 5 centimeter dik zijn. Het is belangrijk dat stukadoors dit goed doen, want ongelijkmatig pleisterwerk kan leiden tot problemen met vocht en schimmel in uw huis. Wij leveren echt ambachtelijk stukadoorswerk bij Marton.

Pleisterwerk vereist een dikke laag materiaal om het muuroppervlak op te bouwen, zodat het lang duurt voordat het droog is. Ruw pleisterwerk wordt aangebracht in een dunnere laag, die gebruikt kan worden als sierafwerking op muren en plafonds. Beide soorten pleisterwerk worden door onze stukadoors gedaan.

Toepassingen van raapwerk door onze stukadoors

Een stukadoor brengt stucwerk aan op allerlei oppervlakken, en vooral daar waar schade moet worden verhuld. Buiten- en binnenmuren bepleisteren zijn twee soorten stucwerk.

Zo brengen binnenpleisterprojecten zoals badkamer- of keukenrenovaties vaak de nodige beschadigingen met zich mee, die met spachtelputz eenvoudig kunnen worden verholpen. Spachtelputz werkt ook goed in ruimtes waar vocht een probleem is, zoals badkamers en vochtige ruimtes. Deze vorm van pleisterwerk wordt vaak gebruikt in de buurt van trappen of open haarden, omdat het een gebogen effect heeft.

Raapwerk kan ook worden gebruikt om de buitenkant van een gebouw, zoals een muur, te versieren. Raapwerk is moeilijker en complexer, omdat het oppervlak moet worden beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.

Wat zijn de kosten van raapwerk?

De kosten van stucwerk hangen af van de vraag of u ervoor kiest om uw muren of plafond te laten stucen. Als u een stukadoor laat komen om een plafond te stucen, is dat zwaarder en kost het meer tijd, dus zijn de prijzen hoger. De muren laten stucen is dus goedkoper, evenals het aanbrengen van sierpleister. De meest gebruikte materiaalsoort voor sierpleister is spachtelputz. Voor meer informatie over stucwerk prijzen en voor al uw vragen over raggen kunt u contact met ons opnemen.

De kosten van gipsplaat installatie hangt af van verschillende factoren. Zo neemt de prijs toe met elke extra vierkante meter gipsplaat die nodig is. Het hangt ook af van waar de gipsplaat zal worden gebruikt en of u al dan niet een stukadoor zal inhuren. Hoe ongelijkmatiger de muren of het plafond, hoe meer pleisterwerk of voegen nodig zijn om alles vlak en glad te maken, waardoor de kosten stijgen. Als u al het werk zelf doet, kunt u verwachten minder geld uit te geven dan wanneer u een vakman inhuurt om het voor u te doen. Het vergt echter wel enige vaardigheid om dekvloeren aan te brengen zonder oneffenheden in uw muren. Daarom raden wij sterk aan om een vakman in te huren om dit werk voor u te doen. Gelukkig biedt Marton echt vakmanschap in al onze diensten; dus wees gerust in de wetenschap dat uw project in goede handen is.

Hoe werkt raapwerk aanbrengen?

Pleisteren is het proces van egaliseren, harken en het aanbrengen van een afwerklaag op muren om een gelijkmatig oppervlak te creëren. Bijwerken kan nodig zijn nadat het pleisterwerk is opgedroogd.

Bij het aanbrengen van een mortellaag is het belangrijk dat de mortel goed hecht. Raapwerk is meestal 5 centimeter dik en dan worden bochten en hoeken afgewerkt met een pleisterspaan en kan men ervoor kiezen het geheel af te werken met pleisterwerk zoals spachtelputz. Behang, verf of overschilderingen kunnen over het raapwerk worden aangebracht, maar omdat raapwerk een lange droogtijd vergt moet dit vooraf worden overwogen.

Bent u geïnteresseerd in onze prijzen? Neem dan contact met ons op als u vragen heeft. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.