Behangen

Alle soorten behang kunnen wij strak op de wand plaatsen. Meestal zal er eerst geëgaliseerd moeten worden voordat er kan worden behangen. Daarna plaatsen wij dikwijls eerst een laag glasvezel behang wat een perfecte ondergrond is teneinde het beste resultaat te bereiken. Behang is door deze manier van werken ook gemakkelijker te verwijderen.

Bij het kiezen van behang heb je verschillende keuzes te maken. U moet bijvoorbeeld beslissen of u gaat stucen of behangen. Kiest u voor behang, dan moet u kiezen tussen verschillende soorten behangpapier – bijvoorbeeld renovlies en glasvlies. Wat is het verschil tussen deze twee soorten papier? Kun je het zelf aanbrengen of moet je een vakman inhuren?

Wat zijn de verschillen tussen renovlies of glasvlies -glasweefselbehang?

Glasweefselbehang is bijna hetzelfde als renovliesbehang. De twee worden vaak verward, maar het zijn eigenlijk dezelfde materialen in een andere structuur. Glasvlies en renovlies verschillen meer van elkaar. Hieronder gaan we dieper in op deze verschillen tussen renovlies en glasvliesbehang.

Renovlies

Renovlies wordt ook wel renovatiebehang genoemd. Renovlies is een robuust papier dat stoot- en schokbestendig is. Het beste Renovlies behang om te gebruiken is 130 grams. Deze behangsoort werkt goed bij renovatie vanwege de scheuroverbruggende eigenschappen. Vlekken op de muur worden perfect weggewerkt. Dit zorgt voor een strak en egaal resultaat.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is anders dan renovliesbehang. In glasvliesbehang worden glasvezels gebruikt en geen papier. Kiest u voor Marton voor uw woningrenovatie, dan kiest u voor kwaliteit. Daarom gebruiken wij alleen glasvliesbehang van hoge kwaliteit. Behangen met glasvlies heeft verschillende voordelen. Dit type behang is stoot- en kras vast en overbrugt bovendien goed scheuren dankzij de gladde structuur en de beschermlaag. Daarnaast is glasvliesbehang brandvertragend. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het minder kost dan gips, maar een even mooi resultaat oplevert.

Glasweefselbehang

Glasvezelbehang is gemaakt van glasvezels. Wij bieden een selectie van patronen. Glasvezelbehang heeft als voordeel dat het nog sterker is dan renovlies en glasvliesbehang, omdat het echt geweven is. Dit zorgt er ook voor dat dit type behang stabieler is, vooral rond de hoeken. Een nadeel van glasvezelbehang is dat het niet hetzelfde effect geeft als gestucte muren;daarom kiezen veel mensen voor renovlies of glasvliesbehang.

De verschillen tussen glasvlies en renovlies in het kort voor u

De belangrijkste verschillen tussen glasvlies en renovatiebehang zijn de volgende:

Renovlies is een product op papierbasis, terwijl glasvlies een product op glasvezelbasis is. Renovlies is zo strak als stucwerk en kan gebruikt worden om plafonds of wanden te bekleden. Glasvliesbehang kan ook zo strak en glad zijn, maar u kunt ook kiezen voor reliëfpatronen in uw behang. Renovlies is sterker dan glasvlies en stoot bestendiger; dit maakt ze ideaal voor deuropeningen of drukbezochte ruimtes. Glasvliesbehang is meer brand vertragend dan renovliesbehang, maar renovlies is beter bestand tegen vocht en andere elementen die uw muren na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Welke keuze maakt u? Renovlies, glasvlies of toch glasweefselbehang?

Renovlies en glasvliesbehang zorgen beide voor een egale, gladde en stevige muur die geschikt is om scheuren in de muren van uw huis te bedekken. Beide soorten behang zijn minder duur dan stucwerk, maar dit duidt niet op een product van mindere kwaliteit, want beide soorten zijn even slag- en stootvast. Door het overbruggen van scheuren in uw muren bereiken deze twee soorten behang hetzelfde doel: het opvullen van holle plekken op uw muur. Als u op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om scheuren in uw muren te bedekken of om gewoon het uiterlijk van uw huis op te frissen, kunnen beide soorten wandbekleding geschikt zijn voor u.

Wij van Marton zijn gespecialiseerd in renovlies, glasvlies en glasweefselbehang. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u het beste resultaat opleveren. Wij maken gebruik van behang van een hoge kwaliteit, dit samen met echt vakmanschap zorgt voor een geweldig resultaat. U kunt daarom lang genieten van uw nieuwe behang. Welke variant je ook kies bij Marton, u bent altijd verzekerd van echt vakmanschap.