Stucwerk regio Rotterdam, Gouda en Den Haag

Voor kwaliteit stucwerk bent u bij ons op het juiste adres!

100% kwaliteit voor stuc, schilder en renovatie werkzaamheden onder 1 dak!

Bent u op zoek naar een vakman voor pleisterwerk en raapwerk? Zoek dan niet verder. Stucadoorsbedrijf Marton biedt een breed scala aan diensten, waaronder stukadoren en harken. Onze vakmensen weten een nauwkeurige offerte te maken, ronden uw project tijdig af en laten uw woning of bedrijf schoon achter. Heeft u bijvoorbeeld renovatieplannen en wilt u nieuw pleisterwerk op de muren om de ruimte er weer fris uit te laten zien? Onze professionele stukadoors zorgen voor een goede voorbehandeling van uw muren. Hierdoor hecht het stucwerk goed en gaat het jarenlang mee! Voordat wij het stucwerk aanbrengen, kunt u kiezen uit verschillende soorten stucwerk. Wij adviseren u graag over het juiste stucwerk dat bij uw woonstijl past. Welk type u ook kiest; u kunt altijd een prachtig eindresultaat verwachten.

 

Wat is raapwerk en pleisterwerk?

Als we het over stucwerk hebben, komen de termen gips en stucwerk vaak voorbij. Maar wat is het precies en wat is het verschil tussen de twee? Laten we beginnen met stucwerk. Stucwerk is een pleisterwerk dat bestaat uit kalkplamuur, zand en water. Het kan worden gebruikt als een beschermende coating aan de buitenkant of als een binnenafwerking om ruwe oppervlakken, zoals muren van betonblokken of plafonds die zijn beschadigd door scheuren of waterschade, glad te strijken.

Het aanbrengen van gipsplaatmortel of voegmiddel op ruwe muren en plafonds maakt ze vlak en waterpas. Dit komt omdat een dikke laag mortel of voegmiddel zorgt voor een extra dikke laag gips op de muur. Voor het beste resultaat moet u deze zone nog wel afwerken met verf of een ander afwerkingsproduct.

 

Wat zijn de meest voorkomende soorten raapwerk en pleisterwerk?

De meest voorkomende soorten pleister- en stucwerk in de woningbouw zijn standaardpleister en glad pleisterwerk. Standaardpleister, ook wel glad pleisterwerk genoemd, wordt gebruikt om het oppervlak van uw muren glad te maken. Het kan op twee manieren worden aangebracht: glad pleisterwerk dat behangklaar is of overschilderbaar. Glad pleisterwerk maakt uw muren volledig glad en vrij van oneffenheden. Het is vooral populair als afwerkingsmethode voor plafonds, omdat het een strakke afwerking oplevert die verder gedecoreerd kan worden.

 

Schuurwerk als onderdeel van uw interieur?

Heeft u er ooit aan gedacht om uw woonkamer te bepleisteren? Maar wist je dat er twee soorten pleisterwerk zijn? Schuren en troffelen. Elk heeft zijn eigen kenmerken, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw huis. Schuren is een klassieke afwerking die uw woonkamer een warme en chique uitstraling geeft. Er hoeft niet opnieuw geschilderd te worden, maar heb je kinderen of zelfs huisdieren die graag met krijtjes spelen, dan is schuren niet de beste optie. Troffelen is dan ideaal omdat het duurzamer is dan schuren. Stucadoorsbedrijf Marton helpt u graag uit de brand! Bij ons kunt u er zeker van zijn dat wij kwalitatief hoogstaand werk leveren en garantie geven op ons werk.

 

Mocht u interesse hebben om ons in te huren voor uw stukadoors- en raapwerk, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!

“Marton heeft voor ons de hele zolder verbouwd van een rommelkamer naar een goed geisoleerde zolderkamer voor onze zoon van 7 jaar met mooi afgewerkte opbergruimtes die perfect bij de kamer passen. Wanden zijn gestucd en geverfd, gas en waterleidingen omgelegd en electriciteit op nieuwe plekken aangelegd. Onze zoon (en zijn ouders uiteraard ook) zijn supertrots op zijn stoere kamer!”

Arno Groeneveld